Blogda Ara

2 Haziran 2014 Pazartesi

AYNI NETWROK’TE HABERLEŞME

Yukarıdaki şekilde A class IP adreslerine sahip olan iki PC bulunmakta burada pc1’in pc2’ye ping attığı durumu incelersek haberleşme sıralaması şu şekilde olacaktır. Gönderici ilk olarak kendi network ID’sini hesaplar sonra ulaşmak istediği bilgisayarın network ID’sini hesaplar 10.0.0.0 = 10.0.0.0 kendisinin ve ulaşmak istediği bilgisayarın network ID’si eğer aynıysa arada broadcast geçirebilen bir cihaz olduğu kararını verir. Buda ARP broadcast yaparsam eğer karşı tarafın mac adresini öğrenebilirim demektir.

FARKLI NETWROKLERDE HABERLEŞME

Yukarıdaki şekilde A class ve C class iki farklı ip adresi bulunmakta burada pc1’in pc2’ye ping attığı durumu incelersek haberleşme sıralaması şu şekilde olacaktır. Gönderici ilk olarak kendi network ID’sini hesaplar sonra ulaşmak istediği bilgisayarın network ID’sini hesaplar 10.0.0.0 x 192.168.1.0 kendisinin ve hedef network ID’si aynı olmadığı için broadcast geçirmeyen bir cihaz olduğu kararını verir. Yani arp boradcast yapıldığında 1.0 ‘lı network e erişemeyecektir. Farklı netwroklerde oldukları için ilk olarak pc1 kende local routing table’a bakarak 192.168.1.0 ‘lı netwrok’e nasıl gidilebildiğini bilip bilmediğine bakar eğer biliyorsa pakedi doğru uca atar.

Eğer local routing table üzerinde 192.168.1.0 ‘lı network’e nasıl gidilir cevabı bulunamamışsa default gateway ‘e paket teslim edilerek bilinmeyen networklere erişilmeye çalışılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder