Blogda Ara

3 Haziran 2014 Salı

SWITCHLER

Switch'ler osi kipsatırı GÖRE tabaka 2 tabaka 3 Olmak Üzere Iki grupta incelenmesi gereken ağ cihazlarıdır ettik. Katman 2 Switchler ip adreslerini bilmezler SADECE mac adres'ten Haberdar oldukları for osi modelinde de katman 2 katmanında MAC Adresleri tanımlandığından katman 2 Olarak adlandırılırlar ettik. Bu switchlerin Temel Prensibi Kendi üzerlerine Bagli Bilgisayar gruplarını kaynak MAC yada hedef MAC adreslerine bakarak ağ trafiğini tek noktaya Olarak ilgili porta yönlendirmesini sağlamaktır. Diğer Bir ÖZELLİĞİ imkb ağ uzerinde çarpışma alanı sayılarını oluşabilecek çarpışmanın sayısını azaltmaktır artırarak. Katman 3 siwitchler imkb OSI katmanıda katman 3 seviyesine karsilik Gelen ağ cihazlarıdır. Layer 3 Switchler mac haricinde IP adreslerini de tanıyabilirler AYRICA katman 3 Switchler islemleri de yapılabilmektedir yönlendirme uzerinde.

Switch'lerde açma kapama Düğmeleri YOKTUR ettik. GUC Kablosu takıldığı Anda anahtarı Açılır. Üzerindeki tip konfigürasyonu Yapmak for konsol Kablosu Ile switch'e COM portundan Bağlanmak gerekir geçin.

MAC ADRES TABLO


Switchler tek noktaya İletişimi sağşlayabilmek for Bir mac adrest tableye ve İhtiyaç Duyarlar. Bu Tablo tip iletisim (ARP Broatcast) başladığında yürüt Olarak oluşturulan Bir tablodur. Kendi portlarına Bagli Cihazların mac adreslerini met Tablo uzerinde tutarak tek noktaya iletisim for gereklı veriyi elinde barındırmış Olur. Modellerinde Elektrik Enerjisi kesildiğinde mac adres Tablosu silinebilir geçiş Bazi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder