Blogda Ara

3 Haziran 2014 Salı

OSPF (OPEN SHORTEST PATH FIRST)

OSPF BAĞLANTI Devlet Protokolü Olup, ulaşılmak istenen networke Giden En kısa Yolu Tercih etmektedir. "Hello" protokolü Ile OSPF Çalısan routerlar komsularını keşfederler. merhaba ONU 10 Saniye de bir gonderilir paketlerden Alınan bilgiye bilgiye sonuçlara GÖRE OSPF database olusturulur ettik Paketleri tanıştım. Degeri kullanırlar verilen OSPF'i MALİYET Delos için Metrik. Standart Bir tanimi yapılamamakla Birlikte Cisco Routerlar DA'nızda Görülen OSPF metrigi bant Ile ters orantılıdır.

. Bu protokolde, networkteki Yönlendirme bilgilerini kendisinde toplayıp, diğerlerine dağıtacak Bir Yönlendirici vardir . Bu oLarak kısaltılır DR ettik DENIR Belirlenmiş Router RouterA . Yönlendirici Belirlenmiş BDR Aktif olmadığı durumlarda Yedekleme direr devreye OSPF;


- Arealar Ananymus Sistemlerden oluşur ettik.
- Yönlendirme güncelleme trafiğini Eder minimalize.
- Ölçeklenebilirlik Sağlar
- Sınırsız sayıda hop (atlama) SATIŞI Destekler
- Routing yükünü Dusurur
- Ağ Toplam tutarsızlıklarını tek Alanı içerisine hapseder.
- Merhaba Pakedi Ile komşularını keşveder. Onun 10 sn'de Bir merhaba Pakedi gönderir



TUM routerlar uzerinde Alan 0 Olacak yapıldıktan SONRA ONU Iki lokasyonunda birbirleri Ile iletisim kurabilir hale gelmis bulunmakta OSPF iş tanımı sekilde


İlk Olarak Seri arabirim üzerindeki IP yapılandırmalarını tanımlamakta fayda var aşağıdaki örnekte Seri Üzerine nasıL IP yapılandırılabileceği görülmektedir Arayüz.


(PPP), noktadan noktaya iletisim sağlayan, VERİ hatlarında IP uzerinden iletim sağlayan Bir Kuşatma protokolüdür protokolünü İşaret Noktası. PPP hata damgası Doğrulama yetenekleri VARDIR ettik. Senkron bağlantılarla uyumlu Çalışır asenkron ettik. Dial-up xDSL bağlantılarda da kullanılır ettik. PPP Cisco Tescilli Bir kapsülleme Olasılıklar degil, kamu Bir standarttır. ADSL modemlerde PPPoE Olarak bir cok kez konfigüre etmis olabileceğiniz Bir protokoldür.

Bir lokasyonun BURSA Kabil oldugunu Diğer lokasyonu imkb ANKARA ettik Edelim ettik gereklı isim Kullanıcı Delos ONU Iki Yönlendirici üzerindede tanımlamak gerekirse ayarlamalarını şifre Gibi A.Ş.

Yukarıdaki Iki lokasyon'a AIT routerlar birbirlerine Kullanıcı Delos PPP protokolü kullanarak Bagli konuma gelebilmesini saglamis olduk uzerinde şifre bilgilerini göndererek seri şapka ettik onu konfigürasyonda.

FRAME RÖLE KONFIGÜRASYONU

Frame Relay, kurumlara Genis alan Ağları uzerinden 33,6 - 2048 Kbps speed aralığında, esnek bandwidth sağlayabilen, YÜKSEK Hızlı ve iletisim teknolojisidir.

Frame Relay, bilgiyi frame (paket) haline getirerek, WAN uzerinden karsı tarafa göndermek for kullanır. Her çerçeve, sebeke Tarafından Gerçekleştirilme frame'in gideceği Yerin anlaşılabilmesi for Bir adres taşır. Frame'ler, gideceği Yere Varana Kadar Frame Relay şebekesindeki bir cok switch'ten Geçebilir. Katman 3 islemlerini ortadan kaldırarak, hızın artmasına Yardımcı Olur.

Kararlı Arabirim: Hat uzerinde Sabit speed garantör vermektedir.
Extented Arabirim: Hat uzerinde yürüt speed garantör vermektedir.

LMI (Local Management Interface): Hat uzerinde mesajlari göndererek mantıksal hatların aşağı ya da yukarı Olup olmadıklarını ile kontrolün eden protokoldür canlı tutun. Cisco routerlar uzerinde varsayılan DEĞER ANSI Olarak değiştirilmelidir.

DLCI (Data Link Connection Identifier): Ayni mac Adresine BENZER Bir yapıdır.Frame Röle switchlerde KULLANILAN Physical adres numarasına verilen isimdir. Röle Bağlantısının AVANTAJLARI  Bant Genişliği paylaşımına imkan VEREN tasarıma sahiptir çerçeveleyin. 
 Diyarbakır Yerel ya da tanımı i uzamına ölçeklenebilir. 
 Değişken yoğunlukta deduction Akisi İMKANI Sağlar. 
 Düşük gecikme YÜKSEK verimlilikle Çalışır ettik.
 Omurga AG (omurga ağı) yapısındadır.
 64kbps-45Mbps'e Kadar speed sağlayabilir. 4.096 byte'a Kadar Değişken Çerçeveleri işleyebilir .  KİRALIK şapka maliyetlerini% 30-50 'ye kadar Azaltır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder