Blogda Ara

4 Haziran 2014 Çarşamba

Redirecting Default OU’s of Users and Computers

Domain kurulumu yapıldığında Windows aktif dizinlerinde Computers and Users adı altında iki adet container oluşturulur.Domaine dahil edilen bilgisayarlar ön tanımlı olarak Computers container’ında oluşturulur.Yine aynı şekilde domain’deki ön tanımlı bilgisayar yada kullanıcı hesapları Users container’ları içerisindedir.Bu iki container’ın organizational unit’lerden tek farkı üzerlerine  grup politikaları uygulanamamasıdır.

Bu nedenle özellikle bilgisayar hesapları domaine dahil olduktan sonra bilgisayar hesaplarının taşınması gerekir.Aynı sorun Users organizational unit’i üzerine grup politikaları uygulandığında zaman zaman yaşanmaktadır.
Örneğin Domain’e dahil olan  bilgisayarlara grup politikaları kullanarak bir program yüklenmesini sağlayabilirsiniz.Ancak bu işlemi yaparken ön tanımlı olan container’ları kullanamayız.Bunun için aktif dizin üzerinde yönlendirme işlemini yapabilirsiniz.Bu yönlendirme işlemi ile domaine dahil olacak yeni bilgisayarları Computers container’ı yerine grup politikası uygulanacak olan organizational unit içerisine yönlendirebilirsiniz.
Bu şekilde bir yönlendirme işlemi ile organizational unit’e uygulanan grup politika uygulamalarında herhangi bir sıkıntı yaşamadan sistemin kararlı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Redirusr ou=muhasebe,dc=omer,dc=com
Uygulama Alanı: Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2, Windows Server 2003 SP1 ile, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2
Redircmp ou=muhasebe,dc=omer,dc=com
Uygulama Alanı: Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2, Windows Server 2003 SP1, Windows Server 2008
Default’ta yaratılan kullanıcının Users altında değilde belirli bir ou’ya gönderilmesi sağlanır.Bu komutu kullanıldıktan sonra yönlendirilen ou’ler artık default container olur.Bu container’lar artık silinemez.
Yeni oluşturulan bilgisayar nesneleri CN = Computers yerine belirli bir hedef OU oluşturulur ve böylece belirli bir hedef kuruluş birimine (OU) yeni oluşturulan bilgisayarlar için varsayılan konteyner yönlendirir.

About these ads

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder