Blogda Ara

4 Haziran 2014 Çarşamba

DNS Kurulumu ve Kurulum Hataları

İlk olarak kurulmayan DNS servisini haricen kurmalıyız. (DNS servisi sadece Server İşletim Sistemine sahip bilgisayarlar’a kurulur.)  Control panel >> Add & Remove Programs>>Add Remove Windows Components >> Networking Services>> Details seçilir.  Servisi kurduktan sonra DNS konsolu açılır. (dnsmgmt.msc)
 
Forward Lookup Zone altında Domain ismi ile aynı isimde bir zone açmalıyız. Zone açmak için, Forward Lookup Zone’a sağ tıklayıp “New Zone” seçilir. İlk gelen yerde “Primary Zone” ile alt kısımdaki “Store the zone in AD” seçeneğini işaretlememiz gerekir. 2. ekrandaki “To all DC in AD…” seçeneği aktif kalacak şekilde devam ediyoruz. Zone name başlığına domainin uzun ismini yazıyoruz. Örn: omer.com
3.ekranda Dynamic Update başlığında “Allow only Secure-Dynamic Updates” seçeneğini seçmeliyiz.
Zone başarıyla oluşturuldu.
Oluşturduğumuz zone’a tıklayıp bakıyoruz. Eksik olanları tamamlıyoruz.
DC olan makinenin aynı ismiyle bir adet ağ kaydı olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Yoksa, DC’nin TCP/IP ayarlarını açıp doğru DNS server IP’sini yazdığımıza emin oluyoruz.
Bundan sonra Run>>cmd ekranına girip eksik olan ağ kaydını otomatik olarak oluşturması için ipconfig /registerdns komutunu yazalım. 
Eğer hala gelmiyorsa, oluşturduğumuz zone’un özelliklerini açıyoruz. General tabında “Dynamic Update” başlığındaki seçeneği “Nonesecure and Secure” olarak ayarlıyoruz.
Ardından ipconfig /registerdns komutunu tekrar giriyoruz.
Host kaydı geldikten sonra Nonsecure & Secure olan seçeneği tekrar Secure only olarak değiştiriyoruz.
DNS serverda SRV kayıtlarının oluşup oluşmadığını kontrol etmeliyiz. Yani zone’un üstüne tıklayarak sağ pencereden _tcp klasöründeki kayıtların oluşup oluşmadığına bakarız.
Yoksa, DC’ de “Services.msc” konsolunu kullanarak “Netlogon” servisini restart etmeliyiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder