Blogda Ara

3 Haziran 2014 Salı

DHCP - DYNAMIC HOST CONFIGURATION PROTOCOL

Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP), Netwrok alt yapısında Önemli Bir rol oynar. DHCP protokolü Bir AĞ ortamında IP istemcilerinin yapılandırmasını basitleştirir. DHCP kullanmazsanız, bir, Ağa onun istemci eklediğinizde, bunu yüklediğiniz Ağın IP Adresi, alt AĞ maskesi Diğer ağlara Erişim for Varsayılan AĞ geçidi Gibi bilgilerle manuel Olarak yapılandırmanız gerekecektir ettik. Bir networke Bagli bircok bilgisayarı yönetmeniz gerektiğinde, BUNLARI elle Yönetmek Zaman Alıcı'nın Bir isleme dönüşebilir. Bir cok Kürüm, El Cihazları, Masaüstü bilgisayarlar Dizüstü Bilgisayarlar Gibi binlerce Bilgisayar cihazını yönetir ettik. Bu büyüklükte Organizasyonlar for Ağın IP yapılandırmalarını Manuel Olarak ayarlamak mantikli Değildir.

DHCP'in Sunucu rolüyle, bütün, istemcilerin Uygun'un yapılandırma bilgisine Sahip olmasını sağlayabilirsiniz met ettik, yapılandırma sırasında human hatasını ortadan kaldırmaya Yardımcı Olur. Ağdaki Önemli yapılandırma BİLGİLERİ değiştiğinde, BİLGİLERİ onun bilgisayarda değiştirmeye Gerek kalmadan, DHCP Sunucu rolünü kullanarak güncelleştirebilirsiniz doğrudan. DHCP SIM Express zamanda sik sik AĞ Değiştiren mobil kullanıcılar for de Önemli Bir hizmettir.


DHCP Kapsamları

Bir DHCP kapsamı, kiralamaya Uygun'un Sunucusu Tarafından Gerçekleştirilme yönetilen Bir IP Adresleri aralığıdır Bir DHCP ettik. Bir DHCP kapsamı genellikle ve belirli Bir alt ağdaki IP adresleriyle kısıtlıdır. Örneğin, 192.168.1.0/24 (alt AĞ maskesi 255.255.255.0) Ağı for Bir DHCP kapsamı, 192.168.1.1 e Kadar Olan araligi Destekler 'den 192.168.1.254'.
Cisco yönlendirici uzerinde DHCP konfigürasyonu nu inceleyecek olursak, tip Olarak router'a IP Adresi tanımlayarak Başlamak gerekecektir.


DHCP konfigürasyonu for Cisco Router'lar uzerinde tip Olarak havuz job description yapılmalıdır. Havuz Bir isme ve İhtiyaç Duyan dağıtılacak IP adres aralığının belirlendiği kısımdır ettik.

DHCP havuz ismini belirledikten SONRA istenilen ip dağıtma konfigürasyonları ayarlanması Gerekmektedir.


ILK Olarak clientlera dağıtılacak ip adreslerini ayarlarını yapmamız gereklı ÖNCELİKLE varsayılan ağ geçidi IP adresinin Otomatik Olarak dagıtılmasını saglar sağlayalım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder