Blogda Ara

2 Haziran 2014 Pazartesi

CONSOLE KABLOSU İLE BAĞLANMA


Windows xp İşletim Sistemlerinde yüklü Olarak Gelen Nato'da, Windows Vista, 7 Özellik Olarak eklenmesi gereken Bir arabirimdir 8 Ekstra, ettik. RS232 bağdaştırıcısına ve İhtiyaç Duyan met ÖZELLİĞİ "macun" Gibi Programlar Tercih edilerek te gereklı konsol Bağlantıları da Aktif edilebilmektedir.

Konsol screen guvenli hale getirmek önemlidir. Router'a Physical erişimi olabilen herhangi Bir kisinin konsol Kablosu Ile şifre girerek bağlanılmasını istiyorsak eger yukarıdaki cmd dizisini kullanmamız gerekecektir. BURADA konsol bağlantılarında kullanılacak şifre "konsol" Olarak belirlenmiştir.

INTERFACE'LERE IP ADRESİ tanimlama

Ders simülatörü Olarak paket tracer Programını kart kullanıyor olsakta Gerçek ortamda Bir yönlendirici Ile karşılaşıldığında herhangi Bir ara Yüz olmadığı for komutlara Hakim'in Olmak boyutu Her Zaman Fayda sağlayacaktır. Aşağıdaki örnekte arayüzü FastEthernet 0/0 Üzerine ip Adresi tanimlama Kısmı ele alınmıştır.

Yukarıda arayüzü FastEthernet 0/0 Numaralı Ethernet KARTINA 192.168.1.254 Numaralı IP adresini tanımlamış olduk. Dikkat edilmesi gereken nokta, cisco routerlarda TÜM interfaceler kapali konumda gelmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder