Blogda Ara

4 Haziran 2014 Çarşamba

Kiosk PC

 Nedir bu kiosk pc ne işe yarar, nasıl yapılandırılır simdi hep beraber ONU görelim. Kiosk Bir Bilgisayar Dokunmatik ekranlardan olusan sistemlerdir ettik. Kullanıcıların bulunduğu klavye kullanılmadığı Küçük Bir Yazıcı ekiyle Yazılı Materyaller verebilen mekanizmalar Şeklinde kullanılabilirler ücret ettik. Kiosk'lar AĞ aracılığıyla birbirleri Ile haberleşebilirler. Bu sayede Merkezi Bir Yönetim de sağlanmış Olur. Bu yazımda sizlere Windows Server 2008 R2 uzerinde grup ilkesi özelliğini kullanarak bir kiosk Bilgisayarın nasıL kurulacağı konusuna değineceğim.
Microsoft'un yayınlamış oldugu Genel Senaryolar Tool'unu aşağıdaki adresten Indirebilirsiniz.
ILK Olarak Grup İlkesi Genel Senaryolar programının kurulumunu gerçekleştirelim.
Programı kurduktan SONRA, Windows Server 2008 R2 İşletim sisteminde Grup İlkesi Yönetim Konsolu isimli Klasörü C: \ Program Files içerisine Taşıma işlemini gerçekleştirelim.

Klasörü Taşıma işlemini gerçekleştirdikten SONRA C: Script Dizini Altında \ \ Program Files (x86) \ Microsoft \ Grup İlkesi Genel Senaryolar Ortak oluşturun yararlanılır Scenarios.bat dosyasini Çift işlemi Toplam çalıştıralım. Karşınıza Gelen ekranda "Evet" Butonuna işlemi Toplam yükleme işlemine Devam edelim.  
Active Directory Kullanıcıları ve Bilgisayarları ekranında Kiosk Adinda Bir OU oluşturup bunun içerisine Bilgisayarlar Adinda Iki Ayri OU oluşturalım Kullanıcıları ettik. Oluşturduğum met OU'ler içerisine Bir kullanıcı bir de bilgisayar account ekleyelim.
Grup İlkesi Yönetim Konsolu uzerinde Köşk OU'su Bilgisayar OU'suna CS-Kiosk Makina Grubu Policy'sini, Kiosk OU'su İÇERİSİNDE yararlanılır Kullanıcılar OU'suna imkb CS-Kiosk Kullanıcı Grubu Policy'sini bağlama işlemini gerçekleştirelim yararlanılır İÇERİSİNDE.
Kiosk Kullanıcı Üzerine Sağ işlemi Toplam sırasıyla Kullanıcı Yapılandırması, İlkeler, Windows Ayarları, Internet Explorer Bakımı, URL, Önemli URL seçeneğini seçerek Ana Sayfa URL kısmına kullanıcının karşısına oturum Olduğunda Otomatik Olarak açılmasını istediginiz web adresini girebilirsiniz.
Kiosk oldugu Zaman Açılış sayfasi for belirlemiş oldugumuz web sayfasi karşısına gelecektir oturum kullanıcısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder