Blogda Ara

2 Haziran 2014 Pazartesi

ROUTER İLK AÇILIŞ KONFİGÜRASYONU

Router power düğmesine basıp açıldığında eğer öncesinde hiçbir ayar yapılmadıysa sizi sihirbaz modda karşılayacaktır. Burada geçilen adımlar aşağıda sırasıyla izlenmiştir. [ ] içerisinde gelen bilgileri ise konfigürasyon içerisinde default gelen bilgileri simgelemektedir.
Bizi karşılayan sihirbazda, wizards yardımıyla router’ı konfigüre etmeyi isteyip istemediğimizi sormakta. Yes diyerek sihirbazı başlatmış oluyoruz.

Burada sizden istemiş olduğu bilgi router’ın isminin ne olacağıdır. İsmini belirleyip bir sonraki aşamaya geçilebilir.


Bu aşamada sizden routerınızın user moddan previledge moda geçerken girmeniz gereken güvenlik şifresini tanımlamanızı istemekte, bu sayede yetkisiz kişilerin router’a erişimini engelleyebilmiş oluyoruz.

burada girilen şifre encrypt edilmeyen bir şifre yapısıdır. Eski IOS sürümlerinin desteği için gerekli şifreleme methotudur .


Son olarak sizden istemiş olduğu virtual terminal password ise telnet ile uzaktan erişilmek istendiğinde uzak kullanıcıya sorulan şifredir.

Gerekli güvenlik ayarlarını tamamladıktan sonra router’ın interface ve network konfigürasyonlarını tanımlamanızı isteyecektir. Yukarıdaki şekilde olduğu gibi yes diyerek devam ediyoruz.


Listelenen interface’lerin hangisini konfigüre etmemiz gerektiğini belirtmemizi istemektedir.


Seçilen interface’nin gerekli IP adres yapılandırmasını girmemiz gerekmekte, buda bizim için son konfigürasyondur. Sonrasında router sizin yukarıda belirtmiş olduğunuz ayarlar ile çalışmaya devam edecektir. Bu sihirbaz yapılandırılması zorunlu değildir tüm ayarlar manuel olarak sonrasında da konfigüre edilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder