Blogda Ara

3 Haziran 2014 Salı

LOAD BALANCING

BİRDEN fazla yönlendirici kullanarak, HEDEF netwroklere Erişim alternatiflerinin bulunabileceği yapılarda hem ağ trafiğini dengeleyen hemde felaket senaryolarında yedeklilik sağlayan Yapılar Netwrok sürekliliği açısından oldukca importance taşımaktadır çalışma performansı ettik. Yük dengeleme denkleştirilmesi Bir ağa gidecek BİRDEN fazla Yol bulunur Bunların çoğu yerin epey metrikleri SIM Express imkb yönlendirici met Yollar ARASINDA yük dengeleme Yapar ettik. RIP ya da IEGRP yapılarında metrik hesabına Dayanan Bir Hesaplama Turu Ile tr Iyi Yolu Tercih ederek load Dengeler yedeklilik Sağlar'ı ettik.
Metrik: Metrik Bir yönlendirme protokolünde Iyi yolun seççilmesini Sağlar. Metrik hesaplanması protokole GÖRE farklılık gösterebilir. RIP protokolü geçtiği yönlendirici sayısına (hop sayısı), IGRP VEYA EIGRP gecikme (gecikme), OSPF maliyete (bandwidth) bakarak Metrik hesaplamalarını Yapar. Metrik değerlerinde en düşük income Sayı Kendi protokolü Içinde en öncelikli Olarak seçilecek yoldur met Yol Yönlendirme tablosuna yazılır ettik.

Lı ağa e erişebilmek for sekilde de görüldüğü Gibi Iki farkli alternatif Yol bulunmakta, Böyle Bir Yapıda Otomatik Olarak 4 adet alternatif, routerlar güzergaha Kadar NLB (Ağ Yükü Dengeleme) yapabilirler '10.0.0.0 uzerinden ağa lı' 192.168.1.0. Eger böylle Bir Yapıda Metrik degeri girilmeden konfigürasyon yapılırsa Yükü Dengeleme devreye girerek MEVCUT traifiğe AIT Bir Pakedi recorder yoldan, yine SIM Express veriye Ait Diğer Bir Pakedi imkb alt yoldan göndererek load dengeleme Yapar. Eger routing'ler belirlenirken metrik degeri verilmişse düşük income metrik tr Iyi Yol Olarak algılanacağından YÜKSEK income DEĞER continuous yedek konumda bekleyecektir.
Yukarıdaki yönlendirme girişlerinde Iki alternatif Yol for, Iki farkli metrik degeri belirterek yönlendirme table'ları Statik Olarak oluşturmuş olduk met değerlere GÖRE yönlendirme tableye Bir Göz atacak olursak;


Dikkat.! Bir Back Back ekran görüntüsünde Statik Olarak Iki kayıt girilmiş olmasına ragmen yönlendirme tablosu SADECE metrik degeri en düşük income (en Iyi Yol) routing'i yönlendirme tablosu listesinde tutmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder